Takaisin blogiin

WordPress teema yritykselle - kustomoitu vai valmisteema?

1.12.2020  /  WordPress

Oletko valinnut yrityksesi verkkosivujen sisällönhallintajärjestelmäksi maailman suosituimman WordPressin, muttet tiedä mistä aloittaa? WordPress-teeman valinta itsenäisesti voi tuntua lähes mahdottomalta tehtävältä. Käytännössä teema käsittää verkkosivun ulkoasun aina asettelusta, väreihin, fontteihin ja muihin toiminnallisuuksiin. Seuraavaksi käydään läpi WordPress-teemavaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet, jotta sinä voit tehdä liiketoimintaanne tukien oikean päätöksen valitessanne WordPress-teemaa yritykselle.

 

WordPress-valmisteeman hyödyt ja haasteet

 

WordPress-teema-yritykselle-digitoimisto

 

Valmisteema on yksi vaihtoehto harrastajalle tai aloittelevalle pienyrittäjälle

WordPress.org sivustolla listatut WP-valmisteemat voivat sopivia henkilökohtaisen blogin tai pienen sivuston vaikkapa portfoliolle, tai sivubisnestä aloittelevalle käyttäjälle. Valmisteemalla erottautuminen kilpailijoista on kuitenkin todella haastavaa, kun maailman suosituimman WordPress julkaisujärjestemän valikoimasta löytyy tuhansia teemoja, joilla jokaisella on jo oma käyttäjäkuntansa.

 

Huomioi piilokulut - mistä maksat nyt ja tulevaisuudessa?

WordPressin valmisteemat ovat ilmaisia, mutta pelkän teeman ympärille ei verkkosivuja rakenneta. Sivusto koostuu lisäksi maksullisesta verkkotunnuksesta eli domainista ja hosting-palveluntarjoajasta. Mieti haluatko aloittaa pienellä budjetilla, joka ajan myötä kasvaa lumipalloefektillä suureksi, vai panostaa alusta saakka konvertoiviin verkkosivuihin, jolloin pystyt allokoimaan budjetin realistisesti, ilman piilokuluja. 

 

Käytettävyys ja käyttäjälähtöisyys kärsii - dominoefekti on taattu

Valmisteemojen haasteet pyörivät ensisijaisesti käytettävyyden ympärillä. Ensimmäiset askeleet WordPress valmisteeman asennuksen jälkeen saattavat tuntua kuin smoothilta seilaukselta tyynellä merellä, mutta käytettävyysongelmat voivat helposti kasaantua luoden dominoefektin niin verkkosivun asiakastyytyväisyydelle kuin käyttäjäkokemuksellekin, 

WordPressin valmisteema sisältää vain WP:n perustoiminnot ja sivuston toiminnallisuuksien kannalta budjettiin tulisi näin ollen lisätä maksullisia lisäosia. Usein tämä vaihe vaatii myös asiantuntijan kustomointia, eli lisäbudjetointia.

 

Valmisteema voi osoittautua taakaksi, kun ongelmanratkaisu jää asiakkaalle

Valmisteemoja ei päivitetä tai kehitetä samalla tahdilla, kuin kustomoituja - jos ollenkaan. Tämän vuoksi tietoturvakysymykset, sivuston hitaus sekä integraatio-ongelmat nousevat usein tapetille. Käytönnössä valmisteemoja ei suositella yrityksille juurikin tästä syystä. Mikäli esimerkiksi aloitteleva yksityisyrittäjä päättää rakentaa verkkosivunsa valmisteeman ympärille, on vähennettävä omasta työajastaan reilusti aikaa sivuston ylläpitoon, lisäosien lataamiseen ja päivittämiseen, sekä ongelmanratkaisuun.

 

Miksi valita yritykselle kustomoitu Wordpress-teema?

 

WordPress-teema-yritykselle-illustraatio

 

Kustomoitu teema vauhdittaa yrityksesi kasvuun

Täysin räätälöity sivusto tukee liiketoimintasi tavoitteita parhaalla mahdollisella tavalla. Teema on täysin kustomoitavissa asiakkaan tarpeen mukaan ja ammattitaitoiset kehittäjät kuuntelevat toiveitasi niin ulkoasun, kuin konversiostrategiankin kannalta.

 

WordPressin helppokäyttöisyys

WordPress on maailman eniten käytetty sisällönhallintajärjestelmä. Tämä lause kertoo jo paljon työkalun helppokäyttöisyydestä. Se jättää sinulle ajan tehdä liiketoiminnalle kannattavia töitä jättäen koodaamisen ja ylläpidon fiksailun asiantuntijoille, joihin luotat.

 

Tietoturvakysymykset on ratkaistu puolestasi

Kuten mainittu aiemmin WordPressin kustomoiduissa teemoissa on huomioitu tietoturva, sillä avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmää päivitetään jatkuvasti. Tämä lisää huomattavasti sivuston saavutettavuutta ja luotettavuutta.

 

Erottaudu eduksesi kilpailijoista

Kustomoitu teema takaa täysin ainutlaatuisen sivuston, joka erottautuu hyvällä tavalla kilpailijoista ja kestää aikaa. Yrityksen brändiä tukevat verkkosivut ovat firman myyjä, joka päivystää 24/7 niin perjantai-iltaisin kuin aikaisin sunnuntai-aamulla.

 

Timanttinen asiakaskokemus on kaikkien etu

Räätälöidyissä WordPress-teemoissa responsiivisuus on tae eikä sitä tarvitse kyseenalaistaa. Huolella mietitty UX-design poistaa myynnin esteet ja nostaa asiakastyytyväisyyttä. 

 

kokku_loves_wp

 

Digitoimiston laajat palvelut käytössäsi

Päätyessäsi kustomoituun teemaan saat käyttöösi kehittäjän tuen ja asiantuntijuuden, jonka repussa on vankka kokemus WordPress-kehitämisestä. Verkkosivu-uudistus on paljon muutakin kuin verkkokehitystä: visuaalinen ilme, mahdollisesti brändäys, sisällöntuotanto, sekä analytiikka-asennukset ovat vain muutamia asioita, joita digitoimistopartneri toteuttaa yrityksellesi verkkosivu-uudistuksen yhteydessä. 

Digitoimistossa sivustot rakennetaan aina SEO-lähtöisesti, eli hakukoneystävällisesti. Pitkässä juoksussa sivustoa konversio-optimoidaan liidigeneroinnin maksimoimiseksi.

Aino Kalinainen

As a Marketing Specialist at Kokku I enable our clients to reach their full potential by planning digital marketing strategies, optimizing data-driven campaigns and diving deep into WordPress and HubSpot.