Takaisin blogiin

7+1 syytä miksi uudistaa verkkosivut

12.01.2021  /  Verkkosivu-uudistus

fleur-treurniet-325960-unsplash

 

Mikäli mietit, olisiko verkkosivu-uudistus hyvä idea liiketoiminnallesi on vastaus todennäköisesti kyllä. Verkkosivut näyttelevät suurta roolia yrityksesi ensivaikutelman luojana prospekteille, liideille ja asiakkaille.

Yrityksen verkkopresenssin hyötyä sekä vaikutusta ostoprosessiin ei voi enää vuonna 2021 sivuuttaa liiketoiminnan kasvattamisen näkökulmasta. Laadukkaat verkkosivut niin visuaalisesti, käyttökokemukseltaan kuin sisällöllisesti houkuttelevat verkkosivuilla kävijää jatkamaan yrityksen palveluihin ja tuotteisiin tutustumista. 

Verkkosivu-uudistusta kannattaa ajatella prosessina, joka koostuu useasta sprintistä. Alla listattuna 7 + 1 syytä miksi verkkosivujen uudistus kannattaa.

 

1. Kilpailijoista erottautuminen

 

Kilpailu on kovaa alalla kuin alalla ja omat verkkosivusi ovat tärkein tiedotuskanavasi. Erottautumista voi tehdä eri osa-alueilla niin visuaalisen ilmeen kuin asiakaspolun ja käyttäjäkokemuksen näkökulmasta. Nykyään verkkosivuja voi pitää yhtä tärkeänä kuin liikkeen kivijalkamyymälää, sillä suuri osa yrityksistä toimii jo täysin verkossa, kuten myös asiakkaat.

 

2. Löydettävyys 

 

Verkkosivu-uudistus mahdollistaa koko sivuston kattavan hakukoneoptimoinnin. Optimoinnilla varmistetaan, että yrityksen todistetusti tärkein palvelu on helposti löydettävissä ja ostettavissa. Hakukoneoptimointi kietoutuu laajasti myös sisältömarkkinointiin ja sivuston löydettävyyttä voi parantaa sisältöstrategiaa noudattamalla, tarjoten vastauksia käyttäjien kysymyksiin ja haasteisiin.  

 

3. Käytettävyys

 

Käytettävyyden kannalta verkkosivujen uudistaminen on upea mahdollisuus uudistumiselle. Kun käytettävyyttä mietitään ensiaskeleista lähtien puhtaalta pöydältä datalähtöisesti, rakentuu timanttinen käyttökokemus faktojen, eikä arvailujen varaan. Silloin kävijä löytää tarvitsemansa tiedon ja hyötyy, huvittuu tai vakuuttuu ostopäätökseen saakka palvelustasi. Parhaimmillaan verkkosivusi tarjoaa näitä kaikkia. 

 

4. Konversiot kasvuun

 

Prosentuaalisesti todella suuri osa yrityksistä haluaa uudistaa verkkosivunsa, koska ne eivät tue liiketoiminnan tavoitteita tarpeeksi kattavasti. Asiakkaat eivät löydä sivustolle tai tuota haluttua määrää liidejä. Yksi hyvä syy verkkosivu-uudistukselle onkin konversioiden ja myynnin kasvattaminen. Konversiot pohjautuvat dataan, jonka pohjalta konversioraportointi ja optimiointi suunnitellaan laadukkaasti.

 

5. Uudistunut visuaalinen identiteetti

 

Osana verkkosivu-uudistusta yritys saa päivitetyn tai täysin uudistetun visuaalinen identiteetin. Raikas ilme pohjautuu brändi-identiteettiin, joka koostuu muustakin kuin kasasta kauniita kuvia. Verkkosivujen visuaalinen ilme vaikuttaa selkeästi kävijöiden poistumisprosenttiin sivustolla, eikä ensivaikutelmaa voi tehdä kuin kerran. On siis fiksua panostaa strategiaan pohjautuvaan tunnistettavaan visuaaliseen identiteettiin, joka herättää mielikuvia brändistä ja sen tuotteista. Näillä toimilla poistetaan tehokkaasti myynnin esteitä.

 

6. Inbound-metodologian mukaiset sisällöt

 

Kun verkkosivujen ulkoasu on hiottu ainutlaatuiseksi on tärkeää muistaa sisältöjen merkitys. Uudistusprosessin yhteydessä verkkosivujen sisällöt usein päivitetään. Suosittelemme usein inbound-markkinoinnin metodologiaa ostopolun jokaiseen vaiheeseen. Käytännössä se tarkoittaa asiakaslähtöisen sisältöstrategian luomista, joka tukee yrityksen myynnillisiä tavoitteita. Inbound-markkinointi tarkoittaa lyhyesti sitä, että potentiaalinen ostaja hakeutuu itse yrityksen tarjoaman mielenkiintoisen, arvoa tuottavan sisällön pariin ja siitä luonnollisesti ostopolulla eteenpäin. 

 

7. Sosiaalisen median markkinointi

 

Eräs erittäin hyvä syy verkkosivujen uudistukselle on niiden täyden potentiaalin hyödyntäminen digimarkkinoinnissa. Kun sivuston sisältö on rikasta sekä arvolatautunutta voidaan sivustolle alkaa ohjaamaan liikennettä maksetun mainonnan avulla, esimerkiksi sosiaalisen median kanavista. Digimainonnan osalta omat verkkosivut tulevatkin toimimaan yrityksen leikkikenttänä, jossa voi tehdä laskeutumissivujen A/B-testausta ja jatkuvaa kehitystä. Lisäksi moderneilta verkkosivuilta löytyvät sosiaalisen median painikkeet ohjaavat sivuston kävijää tutustumaan myös yrityksen orgaaniseen some-presenssiin.

 

+ Muista näkökulman vaihdos

 

Tiivistettynä verkkosivu-uudistus ei kuitenkaan lopu julkaisupäivään, vaan on jatkuva prosessi. Kun omaa näkökulmaa vaihtaa kokonaisvaltaisen kehittämisen ajatukseen ei uudistus tunnu aikaa vievältä projektilta. Tehokkaita sekä konvertoivia verkkosivuja analysoidaan jatkuvasti ja tämän datan pohjalta sivustoa kehitetään aina vain paremmaksi versioksi itsestään. 

 

Tutustu WordPress-toteutuksiimme ja ota yhteyttä

 

Aino Kalinainen

As a Marketing Specialist at Kokku I enable our clients to reach their full potential by planning digital marketing strategies, optimizing data-driven campaigns and diving deep into WordPress and HubSpot.