Takaisin blogiin

Miksi digitoimisto on hyvä markkinointitoimisto?

1.12.2020  /  Meistä , Palvelut , Markkinointi

(1 min. luettava)

 

Moderni markkinointi on laaja kenttä verkossa palvelun, mainonnan ja analytiikan hallintaa, joka vaatii sekä teknistä että luovaa osaamista. Ennen kaikkea tulisi pitää silmällä, että tekemistä johtaa se aito syy, miksi yritys on olemassa. 

Markkinointiin ja mainostamiseen liittyviä palveluntarjoajia on melkoinen kirjo. Oikean kumppanin valintaan vaikuttaa aina tietysti liiketoiminnan tavoitteet ja oman kohderyhmänsä tunteminen. Myös henkilökemiat ovat suuressa osassa, että työskentely on sujuvaa ja fiilis välitön. Mutta miksi väittää, että digitoimisto olisi perinteistä markkinointitoimistoa parempi valinta? 

 

Syvyyttä, leveyttä, pituutta ja korkeutta 

Väitämme, että verkkosivuprojekti, jonka tiimissä on mukana markkinointityypit alusta alkaen, on enemmän sivuston tulevaan käyttöön visiota tarkentava, kuin ilman. Samoin mainoskampanjat ja markkinointistrategioiden luominen, joissa on mukana sivuston funktionaalisuuden ja UX:n osaajia, saavat valjastettua sivuston teknisen puolen näppärästi mukaan strategiatyöhön. Eri alueiden osaamista hyödyntämällä saadaan huomattavasti syvyyttä päätöksiin. Lisäksi saman toimiston alla  verkkosivuprojektissa pohditut liiketoiminnan tavoitteeseen tähtäävät päätökset ovat linjassa markkinoinnin ja mainonnan suunnittelun kanssa. Tekeminen on pitkäjänteistä, päätökset taustalla pitkäikäisiä ja tuotteissa huomioidaan kasvu. Aina pitää voida skaalata ylöspäin! 

 

 

 

Yhden pysähdyksen taktiikka

Moderni digimarkkinointi mahdollistaa analytiikan hyödyntämisen ja konversiot, eli mitattavissa olevat kävijän toimet sivustolla. Molempien avulla vierailijoiden ostopolkua voi kehittää. Polun kehittäminen niin, että käyttäjäkokemus on miellyttävä ja analytiikan avulla päästään seuraamaan oleellisia toimia, vaatii verkkoliiketoiminnan tuntemusta ja analytiikan osaamista. Ylipäätään ostopolun pohdinta jo siinä vaiheessa, kun sivusto on rautalankamallina pöydällä, ei ole haitaksi. Mitä aikaisemmin näkee, miten ostopolulla tarvittavat vakuuttavat sisällöt vaikuttavat sivukarttaan ja kehitettäviin elementteihin, sen parempi.

Valmiillekin sivustolle konversiopolut saadaan paikoilleen, ei huolta. Mutta pointti on, että kun markkinoit, sinun tarvitsee myös mitata mikä sivustollasi toimii. Jos jaat aikaasi eri toimistojen kesken verkkosivujen ylläpidossa ja kehittämisessä, digimainonnassa ja analytiikassa, toivomme että aikasi tulee käytetyksi tehokkaasti. Meillä Kokulla on ollut tahtotila olla kokonaisvaltainen digimarkkinoinnin kumppani, joka pystyy katsomaan koko verkkoliiketoiminnan ja markkinoinnin skaalaa, ja lähteä erottelemaan sieltä osasia, joissa pullonkaulat on onnistumisen esteenä. 

 

Aino-Maija Koski

Marketing Specialist at Kokku with passion to empower marketers and boost businesses with insightful online marketing strategies, relevant content and agile analytics. I hope you enjoy reading our blog!