Takaisin blogiin

Mikä on WordPress julkaisujärjestelmä?

27.11.2020  /  WordPress

Mikä on WordPress julkaisujärjestelmä

 

Mikä on WordPress? Miljoonia WordPress (WP) sivustoja julkaistaan päivittäin aina pienyrittäjistä teknologiajätteihin, eikä WordPressin kasvun hidastumista ole nähtävissä. Maailman suosituimman julkaisujärjestelmän tittelistä puhuu puolestaan sen statistiikka - vuonna 2020 yli 39% maailman verkkosivuista on luotu WordPressillä.

WordPress syntyi vuonna 2003 blogialustana ja vielä tänä päivänäkin WordPress.com on suosittu pilvipalvelu niin harrastajille, kuin ammattilaisbloggaajillekin. Nykyään WordPress.org tunnetaan parhaiten verkkosivujen ja verkkokauppojen alustana. Digitoimistona olemme vakuuttuneet WordPress-sivustojen toimivuudesta niin asiakasrajapinnassa kuin kehittäjänkin näkökulmasta. Yrityksen verkkosivu-uudistus ei ole koskaan ollut näin sujuvaa!

Yhtenä syynä WordPressin suosiolle on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, mikä tekee siitä lyömättömän vaihtoehdon kuukausimaksullisille järjestelmille. Se on ohjelmoitu PHP-ohjelmointikielellä käyttäen MySQL tietokantasovellusta tietojen tallentamiseen.Siis mikä CMS?

WordPressistä käytetään myös termiä WordPress CMS. Mitä se tarkoittaa? CMS (eng. Content Management System) tarkoittaa sisällönhallintajärjestelmää, eli käytännössä kokonaisvaltaista hallintatyökalua verkkosivujen julkaisua ja sisällön ylläpitoa varten. 

 

Kenelle WordPress sopii?

 

WordPress sopii yrityksille, jotka arvostavat tietoturvaa, helppokäyttöisyyttä ja modernia julkaisujärjestelmää samassa paketissa osana verkkopresenssin luomista. Käytännössä WordPressin käyttöönottokoulutuksen jälkeen kuka tahansa yrityksen työntekijöistä voi oppia perustaidot verkkosivujen hallintaan ja muokkaukseen.

WordPressin suomenkielinen versio tekee sisällönhallinnasta näppärää ja intuitiivista. Ohjausnäkymä opastaa, sekä johdattelee käyttäjää selkokielisesti. Mikäli työajasta ei ole lohkottavissa aikaa verkkosivujen hallintaan, on mahdollista hankkia digitoimistolta, tai muulta kumppanilta sivuston ylläpito, jolloin päivitykset ja sisällönhallinta hoidetaan puolestasi.

 

Mika_on_WordPress

 

Wordpress vuonna 2020

 

Joka päivä yli 50 000 WordPress-sivustoa julkaistaan ympäri maailman. Joka minuutti 1 600 blogiartikkelia näkee päivänvalon WP:n alustalla. Joka kuukausi yli 20 biljoonaa WordPress-sivua saavuttaa yli 40 miljoonaa sivulatausta maailmanlaajuisesti. On selvää, että WordPress muuttuu ja kehittyy jatkuvasti kasvun jatkuen edelleen. Jo tämän vuoden aikana sisällönhallintajärjestelmästä on julkaistu odotettu 5.2. versio Gutenberg editorilla. WordPressin yli 50 000 lisäosaa takaavat paitsi hyvän käytettävyyden, myös uniikit verkkosivut.

 

Suuret brändit luottavat WordPressiin

Suuret brändit ovat valinneet WordPressin verkkosivujensa alustaksi. Jopa 14,7% maailman vaikutusvaltaisimmista sivustoista on ohjelmoitu WordPressillä mukaan lukien muun muassa Fortune 500-yritykset. Saimmeko sinut jo vakuutettua? WordPressiin luottavat esimerkiksi New York Times, Spotify, Facebook Newsroom,  Beyonce ja Visit Sweden - oletko valmis liittymään joukkoon? Tutustu Kokun WordPress-kehittämisen prosessiin.

 

WordPress-yhteisö kerää yhteen devaajat ja asiantuntijat

Avoimen lähdekoodin WordPress on paljon muutakin kuin verkkosivu-alusta. Maailman laajuisesti yli 100 WordPress-yhteisöä kokoontuvat yhdessä tapahtumiin ja foorumeille. Luultavasti WordPress-kysymykseesi on jo vastattu jonkun asiantuntijan puolesta. WP:n ympärillä tuhansien kehittäjien aktiivinen yhteisö tukee toisiaan. 

 

Miksi valita WordPress - tiivistetysti

 

  • Maailman suosituin julkaisujärjestelmä, jota päivitetään ja kehitetään jatkuvasti
  • Avoin lähdekoodi eli ilmainen sisällönhallintajärjestelmä
  • Todella helppo käyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa yrityksen markkinointitiimin hallitsemaan sisältöä ja muokkaamaan sivuston ulkoasua
  • Järjestelmä, johon voit luottaa - tietoturva otetaan vakavasti
  • WordPress-yhteisö ympäri maailman takaa sen, että löydät vastaukset askarruttaviin kysymyksiin foorumeilta, sekä WordPressiin keskittyviä toimistoja, kehittäjiä ja WordPress-tapahtumia

Tutustu toteuttamiimme WordPress-verkkosivuihin

 

 

Aino Kalinainen

As a Marketing Specialist at Kokku I enable our clients to reach their full potential by planning digital marketing strategies, optimizing data-driven campaigns and diving deep into WordPress and HubSpot.