Takaisin blogiin

Mikä on HubSpot CMS julkaisujärjestelmä?

31.12.2020  /  Palvelut , HubSpot

 

Canva Design DAERzRjM9Rs

 

Lyhyesti sanottuna, HubSpot on sisällönhallintajärjestelmien mammutti, sillä se on massiivinen suhteessa moneen CMS-järjestelmään. Siinä missä moni CMS keskittyy sisällönhallintaan verkkosivujen osalta, sisältää HubSpot käytännössä myös koko asiakkuudenhallinnan ja digimarkkinoinnin paletin. 

HubSpot sisältää verkkosivujen lisäksi kattavan CRM:n, sosiaalisen median sisällöntuotannon, blogin, CTA:t ja A/B-testaamisen, pop-up formit, erilaiset lomakkeet, laskeutumissivut, chatbotin ja SEO-työhön tarvittavat työkalut. 

 

Kokku ja HubSpot

Meillä Kokulla HubSpot on omassa käytössä ja suosittelemme sitä lämmöllä yrityksille, jotka haluavat yhdistää ja tehostaa toimintojaan yhden softan alla. Koska HubSpotissa voi rakentaa verkkosivut ja emme usko valmisteemoihin, suosittelemme että suunnittelemme yrityksellesi verkkosivut Kokku-tyyliin. Teknisesti ja visuaalisesti tinkimättömästi. 

Autamme myös HubSpotin käyttöönotossa ja markkinointitiimimme hyppää tarvittaessa tuottamaan sisältöä tai suunnittelemaan inbound-strategiaanne (tietoturva huomioiden) omalle HubSpot-tilillenne. 

 

Miksi HubSpotista kannattaa kiinnostua?

Kuten sanottua, softa yhdistää saman katon alle eri ammattilaisten toiminnot nimillä Marketing Hub, Sales Hub, ja Service Hub. Se ei yksistään vakuuta maksamaan HubSpotista, vaan edut ovat softan monipuolisissa ja älykkäissä toiminnoissa. Toiminnot auttavat kasvuhakuista yritystä tehostamaan ja rikastamaan tekemisen määrää. Tiedonkeruun puolesta parhaan hyödyn saa, kun todella vie kaikki toimet HubSpotin alle, sähköpostista lähtien.

Kannattaa tutustua HubSpot Academyn koulutusvideoihin, jotka opastavat paitsi growth driven design -metodiikkaan, myös käytännön työhön. Harva firma tarjoaa näin kattavaa opastusta asiakkaan omaan työhön, tarjoten siihen myös hyvät työkalut. 

 

HubSpot nostaa asiakaspalvelun markkinoinnin ja myynnin kanssa yhtä merkittävään osaan, kuten kuuluukin. HubSpotissa markkinoinnin lisäksi myynnillä ja asiakaspalvelulla on mahdollisuudet rakentaa huipputason palvelu, koska tiedät kuinka tyytyväisiä asiakkaasi ovat.   

Projektinhallinta on softassa kätevää, koska voit luoda tehtäviä tiimille ja itselle sekä kommunikoida etenemisestä aina asiakasta myöten.

Jos integraatioiden kanssa on yleensä kitkaa, on HubSpotin suuruudesta se etu, että softa integroituu laajalti  kaikkiin yleisiin toimistojen työkaluihin, mainosalustoihin ja verkkosivuohjelmiin. 

 

HubSpotin käyttöönottokulut

HubSpot, niin kuin kaikki hyvä maksaa. HubSpotin CRM:n ja eri hubien jo sinänsä kattavat Starter-versiot saa käyttöönsä 104 eurolla kuussa. Kannattaa verrata, paljonko maksaa muiden ohjelmistojen yhteiskustannuksista, summa saattaa vaikuttaa äkkiä ihan järkevältä. 

Minkä tahansa uuden CRM-työkalun käyttöönotto vaatii tietojen syöttämisen aluksi. Uuden ohjelmiston ottamista asteittain käyttöön auttaa tosin, että ohjelman saa integroitua esim. Salesforceen. Järjestelmien käyttöönotto ei aina tunnu kävelyltä punaista mattoa pitkin, mutta muista, että Kokku on apunasi. 

 

Miten inbound liittyy HubSpotiin? 

Inbound-markkinointi tuntuu olevan yhtä kuin HubSpot, mutta ei ihmekään. HubSpotin omistaja ja toinen kehittäjistä, Brian Hannigan, antoi nimen tälle markkinoinnin metodiikalle. Kyse ei ole uusista asioista, mutta inbound summaa hyvin, miten yrityksen tehtävä on aktiivisesti ja ketterästi palvella asiakasta, jotta asiakas onnistuu. 

Inbound-metodiikka on esillä kaikessa HubSpotiin liittyvässä. Se kiteytyy flywheel-hyrrään, joka kuvaa jatkuvaa ja saumatonta työtä tiimien välillä kestävien asiakassuhteiden rakentamisessa. Tähtäimessä on auttaa kohderyhmääsi onnistumaan omassa työssään. Kun asiakkaasi menestyy, sinäkin menestyt. Flywheel-hyrrän Attract, Engage ja Delight kuvaavat eri vaiheita asiakaspolulla ja strategioita, joilla ohjata kävijöitä kohti konversioita relevantin ja kiinnostavan markkinoinnin avulla. 

 

HubSpot tehostaa myyntiä

Myynnille suurin hyöty on yhdistyä markkinoinnin kanssa ja saumattomasti viestiä automaation avulla sisäisesti ja ulkoisesti. Myynnin pipeline hahmottuu paremmin ja pullonkauloihin pääsee paremmin käsiksi. Kattava CRM auttaa näkemään, mitä kautta henkilöstä tuli liidi, tallentamalla sekä yrityksesi häneen liittyvät toimet, että liidin itsensä tekemät toiminnot. 

Myynninseurantaan softa tarjoaa kätevät työkalut, kun haluat seurata yksilön ja ryhmän suoritumista ja miten asiakkuudet kehittyvät. Tuloksellisen asiakaskeissin jokaisen askeleen näkee tallennettuna, eikä näin ollen tarvitse arvailla, mikä toimi ja mikä ei. 

 

Tehokkuutta työhön automaatioilla

HubSpot pyrkii automatisoimaan mahdollisimman paljon. Niin myynti, markkinointi kuin asiakaspalvelu voi hyödyntää automatisoituja viestejä ja polkuja (workflow), joilla saat esimerkiksi chatbotista kaiken irti. Chatbot voi mm. itsekseen selvittää sivustolla 24/7, mitä kävijä on verkkosivuilta tullut hakemaan ja validoida liidin hyvin pitkälle. Sen jälkeen kävijä ohjataan suoraan myyjälle, tai vaikka oikean tuotekategorian ääreen verkkokaupassa. 

Automaatio auttaa mm. myös reagoimaan ajoissa myynnille luovutettuihin liideihin, chatissä kysymyksen lähettäneeseen kävijään tai asiakaspalvelulle esitettyyn kysymykseen. Nopea reagointi negatiiviseen asiakaspalautteeseen tunnetusti kannattaa.

 

HubSpot auttaa tunnistamaan prospektit

Jokainen toiminto jonka kävijä tekee, esimerkiksi avaa linkin uutiskirjeessä, voidaan pisteyttää. Pisteytyksen perusteella voit päättää, missä kohtaa asiakas tarvitsee todennäköisesti vielä markkinoinnin antamaa tietoa eli nurturointia (MQL) ja milloin pitäisi myynnissä kellot soida kontaktoimisen merkiksi (SQL). Kuten edellisessa kappaleessa jo avattiin, stepeistä kannattaa laittaa automaattiset ilmoitukset tiimin vastaaville jäsenille. 

Kontakteista saa kerättyä kattavasti tietoa ja listat auttavat liidien, lämpimien liidien ja asiakkuuksien käsittelyä. Pystyt luomaan erilaisia liidilistoja toimintojen pisteyttämisen perusteella. Kikkailu näillä listoilla kannattaa markkinoinnin näkökulmasta, kun pystyt testaamaan erilaisten sisältöjen toimivuutta. 

 

HubSpot on modernin markkinoijan työkalu

HubSpot on käyttäjäryhmältään kasvava ja edelleen kehittyvä alusta. Se on erinomainen päivittäinen työväline, jolla on helppo toteuttaa kasvuun pyrkivää strategiaa.

 

Kiinnostuitko miten HubSpot toimisi oman yrityksesi käytössä? 

Ole yhteydessä, niin jutellaan lisää! Saat meidät kiinni täältä tai sujauttamalla meilin osoitteeseen hello@kokku.com

 

Aino-Maija Koski

Marketing Specialist at Kokku with passion to empower marketers and boost businesses with insightful online marketing strategies, relevant content and agile analytics. I hope you enjoy reading our blog!