Takaisin blogiin

Kotisivut ovat yrityksesi tärkein myyntikanava

1.12.2020  /  Meistä , Myynti , Markkinointi
 (Lukuaika 2 min) 
 

Ensimmäinen kosketus jonka asiakkaat useimmiten saavat yritykseesi, on kotisivujesi kautta. Päätös siitä, pitääkö kävijä sivustosta, syntyy ensimmäisten sekuntien aikana. Ei siis ole varaa pitää yllä kehnoa verkkopresenssiä. Sen sijaan tavoitteena tulisi olla ilahduttava verkkopalvelu ja kokemus, joka ohjaa kävijää tuottaen niin paljon arvoa matkalla, että hän paitsi palaa palvelusi ääreen, myös suosittelee sitä muille.

 

kokku_kotisivut_yritykselle_helsinki

 

 

Artikkelin luettuasi ymmärrät, miten erilaiset verkkosivun sisällölliset elementit ja asenteet voivat tuottaa huomattavasti myyntihenkisemmän verkkopresenssin, kun sivusto ajatellaan jatkuvassa pienessä muutoksessa olevaksi tukijalaksi koko verkkopresenssille. 

 

Kotisivut yritykselle -myyntitiimisi puheliain tyyppi 

 

Hyvä myyjä on kullanarvoinen mille tahansa yritykselle. Ja toimivat myyntimateriaalit hyvälle myyjälle oleellinen väline. Ajattele kotisivuasi myyjänä joka tarvitsee materiaalia kiteyttääkseen asiakkaille syyn, miksi yritys on olemassa. Toimivat ratkaisut ongelmiin ja empatia ovat keinoja joilla henkilökohtaisessa myyntityössä luodaan yhteyksiä, kuinka tämä tulee esiin verkkosivuilla? Jokainen kiinnostunut asiakas ei suinkaan nappaa puhelinta käteen, he tarkistavat ensin verkkosivuilta, mitä yritys tekee ja miten.  

Mitä myyjä kertoo tuotteista, tai mistä keskustelee asiakkaan kanssa? Kotisivusi hoivaa kävijöitä asiakkaiksi tarjoamalla sisältöjen lisäksi automatisoiduilla askelilla lisää oikeanlaista tietoa oikeaan aikaan. Puhutaan keskustelun luomisesta inbound-markkinoinnilla ja markkinointisi automaatioilla. Kuten ennen rekryä, uuden myyjän työmaa on jo suunniteltu, samoin fiksuinta olisi suunnitella verkkomyynnin ostopolku jo sivuston suunnitteluvaiheessa, mutta paljon on tehtävissä myös valmiin sivustosi kanssa.  

 

Konkreettisia keskustelun virittämisen keinoja

 • Sivustoelementit jotka tekstillä avaavat tärkeitä asioita ymmärrettäväksi 
 • Animaatiot ja ikonit jotka samoin kiteyttävät sanomaa
 • Kyselyt
 • Blogi (kommentointimahdollisuuden kera)
 • Chat ja chatbot
 • Ladattavat materiaalit
 • Whitepaperit eli tutkimukset, raportit ynm arvokas tieto
 • Uutiskirje
 • Somemainonta ja uudelleenmarkkinointi

 

 

Tarvitset yrityksesi ostopersoonien kulkua kuvaavan ostopolun, jonka varrella erilaiset sisällöt ovat tarpeen. Polun hahmottaminen käy entistä tärkeämmäksi, mitä enemmän aikaa säästävää  automaatiota tai personoitua sisältöä haluat hyödyntää. 

 

Personoitu ostokokemus -juuri sinulle!

 

Käynti- ja ostokokemus voi olla verkossa aivan yhtä hyvä, kuin henkilökohtainen palvelu kivijalkamyymälässä. Personoitu kokemus menee ajatuksena perinteistä kohderyhmäajattelua teknisesti pidemmälle.

Tuttua tyyppiä tervehditään sivustolle tullessaan kenties jo omalla nimellään. Kotisivusi voi tarjota henkilökohtaista palvelua, jolloin asiakkaan mieltymyksiä kysytään reippaasti ja hänelle tarjotaan tuotteita tai vaikkapa blogista luettavaa vastauksien mukaan. Verkossakin voidaan näin ollen toteuttaa pitkälle personoituja kokemuksia kävijästä kertyvien tietojen mukaan, turvallisesti GDPR-asetukset huomioiden ja asiakasta kunnioittaen. 

Kotisivusi voivat tehdä kävijästä siis ensiolettamuksen, kysyä tarkentavia kysymyksiä ja ehdottaa ratkaisuja, sekä tarjota lisäarvoa monilla tavoin. Ehkäpä etusivu tai tuotesivu on erilainen käyttäjätietojen mukaan kävijälle A ja kävijälle B joko ostohistorian, ostajapersoonan tai muun verkkokäyttäytymisen mukaan. Henkilökohtainen palvelu voi astua kuvaan, kun asiakas sitä kaipaa, esimerkiksi varattuaan soitto-, tai tapaamisajan tai saamalla yhteyden asiakaspalvelijaasi chatin kautta. 

 

service button

 

Inspiroivat verkkosivut -ilahduin, joten palaan

 

Kaikki sivustolla olevat elementit vaikuttaa käyttäjäkokemukseen ja siksi jokainen sivun elementti tulee valjastaa palvelemaan liiketoiminnallisia tavoitteita. Miellyttävä tyylittely kasvattaa brändin  tunnistettavaksi identiteetiksi jo ennen kuin kävijä on selannut tuotteita. Tyylittely on kuitenkin syytä tehdä nimenomaan ostopersoonat mielessä, tässä tarvitaan taitavaa UX- ja UI-suunnittelijaa.

Alempana on joitakin esimerkkejä joilla ilahduttaa ostopersooniasi sisällöllisesti ja vahvistaa sidettä brändiin ja tuotteisiin. 

 • Case studyt 
 • Testimoniaalit
 • Tuotekuvat ja fiiliskuvat joka palvelee kohderyhmää
 • Inspiroiva kuva- tai videosisältö tuotteen käytöstä (miten eri tavoin tuotteen käyttö ratkaisee ongelman) 
 • Tone-of-voice 
 • Blogipostaukset jotka käsittelee kohderyhmän ongelmienratkaisua (tuotteellasi) kattavasti
 • Blogin, muun sisällön ja mainonnan valjastaminen syventämään asiakkaan tietoja häntä kiinnostavasta aiheesta
 • Sisältöjen ristiinlinkitys, jotta kulku sivustolla aiheesta toiseen on miellyttävää
   

Jälkimarkkinointi -nähdäänhän pian taas?

 

Kauppa on clousattu. Mitä sitten tapahtuu? Asiakasrekisteriin saatiin haluttu merkintä henkilöstä, mutta ei homma tähän pääty. Lisämyynnin ikkuna tyytyväiselle asiakkaalle voi olla auki vain hetken riippuen tuotteista tai palveluista. Tyytyväiselle asiakkaalle voi saada myytyä vaikka ja mitä, jos joku hoksaisi kysyä! Aiemmin puhuttu personointi on hyvä tapa hyödyntää tässä, mutta jo simppelit automaatiot syventää yhteydenpitoa asiakkaaseen jos niihin kytketään tavoitteellinen viesti ja seuranta. 

 

Muutamia esimerkkejä kuinka jatkaa keskustelua ostaneen asiakkaan kanssa:

 • Lisämyynti (ihan totta?)
 • Palautekyselylomake meiliin
 • Palautekyselylomake sivustolle palaavalle asiakkaalle osoitettuna
 • Palautteen kysyminen soittamalla/meilillä kun on saatu tuntumaa tuotteeseen
 • Käyttökoulutus 
 • Käyttö- tai huolto-ohjeiden lähettäminen ostotapahtuman jälkeenkin
 • Pyyntö kirjoittaa tuotearvio verkkosivulle
 • Kehottaa jakamaan kuva somessa itsestään tuotteen ja relevanttien hashtagien kanssa
 • Tarjota tuotteen suosittelusta vastineeksi jotain hyödyllistä

Riippuen tuotteen tai palvelun myyntiprosessin kestosta ja vaativuudesta, sitä isommin kannattaa panostaa onnistuneiden asiakassuhteiden ylläpitoon. 

 

 

 

Hyvä myyjä jakaa tietonsa koko tiimille

 

Parhaimmillaan verkkosivustosi toimii tarjoten koko yrityksellesi tärkeää dataa, eli tämän myyjän tiedot ovat kaikki analysoitavissa jatkuvasti. Sivusto on työkalu niin HR-, markkinointi-, myynti-, tuotekehitys-, kuin asiakaspalvelutiimeille. 

Analytiikkaa ja konversioseurantaa asentamalla sekä aktiivisella mainonnalla tietoa saadaan tulkittavaksi runsaasti, joten varaudu siihen, että tämä myyjä ei piiloudu siiloonsa vaan saatuaan luvan puhua pulputtaa.

 

 

Anna myyjällesi tavoite

 

Myynti on aina tavoitteellista ja aktiivisesti mitattua, eikä verkkosivusi suoriutumisen tulisi erota tästä. Siinä missä muutkin myyjäsi tietävät päiväkohtaiset soitto- tai tapaamismäärät sekä kuukausikohtaiset myyntitavoitteensa, verkkosivun analytiikan ja konversioasetusten hallinnoijan tulisi saada samalla tapaa mittarit ja tavoitteet kehittymistä varten.

Digitoimistossa ymmärretään kyllä, että verkkosivujesi, ilman verkkokauppaakin tulisi tuoda kauppaa. Siksi sille voi rohkeasti asettaa omat tavoitteensa, joita kumppanisi digitoimistossa vie eteenpäin. 

Mikäli lähdet ketterästi kehittämään verkkosivuasi myyntikoneeksi, tulet huomaamaan, että onlinemyyjäsi kykenee osoittamaan, missä on myynnin pullonkaulat, kokeilemaan erilaisia lähestymistapoja ongelmanratkaisuun ja tuottamaan tietoa muunkin tiimisi hyödynnettäväksi. 

 

Joten ehkäpä onkin niin, että Vuoden Myyjä seisoo työpöydälläsi ja voit juoda kvartaalin päätteeksi kuplivat itse.🍾

 

verkkokauppa

 

Aino-Maija Koski

Marketing Specialist at Kokku with passion to empower marketers and boost businesses with insightful online marketing strategies, relevant content and agile analytics. I hope you enjoy reading our blog!